Begrippenlijst


Uitleg met adviezen voor u

Begrippenlijst 1:

Substraat = het materiaal waar de wortels in groeien. Twee soorten: hydrokorrels of aarde.

– Hydrocultuur = de wortels groeien in bruine hydrokorrels, gemaakt van klei. Dit systeem wordt vooral toegepast bij bedrijven. Bij medische organisaties is hydrocultuur soms verplicht vanwege hygiëne-richtlijnen. Hydrocultuur kan alleen binnen toegepast worden.

– Aardecultuur = de wortels groeien in potgrond. Dit komt vooral voor bij particulieren en kan zowel binnen als buiten toegepast worden.

Ons advies:

1) Kies de boom die u het mooist vindt en waarvan BoomInHuis.com aangeeft dat deze boom jarenlang mee kan gaan op de door u gewenste plek. Wij installeren bij u altijd een systeem met een watermeter, zowel bij hydro- als aardecultuur.

2) Bij medische organisaties: controleer a.u.b. eerst of er verplichtingen zijn voor het kopen van hydrocultuur-planten.

===

Begrippenlijst 2:

Watermeter = alleen voor binnenplanten. Een dobber geeft aan of water geven nodig is (zie foto: het buisje tussen de witte stenen).

Meter bodemvochtigheid = bij zowel buitenplanten als binnenplanten. Door een naald dieper in de potgrond te steken, kan bepaald worden of het nodig is water te geven.

Mijn advies:

1) Voor binnenplanten is een systeem met watermeter het beste.

2) Voor buitenplanten is een vochtigheidsmeter het beste. De bovenste laag aarde is vaak verraderlijk: een droge bovenlaag ontstaat vaak na een zonnige dag. Dieper in de pot kan de aarde nog (heel) nat zijn.

===

Met groene groet,

Fabio Steijn

Boom-met-klein-Blad
onsai-2-Meter-InHandgemaakt-Aardewerk-Rond
× Hoe kan ik je helpen?