Keuze-hulp plantenbakken & potten


Onze tips voor uw keuze, gebaseerd op onze ervaringen sinds 2009

Advies 1: een kleinere boom & een grotere bak

De boom gaat in de zomermaanden groeien. Bij een grote boom en een klein bakje krijg je het effect van “een groot mens met kleine schoentjes”. Kies daarom bij twijfel altijd een kleinere boom en een iets grotere bak.

Advies 2: natuurlijke kleuren

Bedenk dat een binnenpot nauwelijks slijt en dus decennia meegaat. Kies een pot die ook in een nieuw interieur of volgend huis nog goed staat. Vandaar dat je op deze site veel tijdloze en natuurlijke kleuren ziet, zoals hout, zand, grijs, wit of zwart.

Advies 3: natuurlijk materiaal

Denk goed na over materiaalkeuze. Een foto op internet van een “goedkope bak met natuurlijke look” laat nog een bekende valkuil zien: op de foto ziet een plastic pot met natuurlijk motief er mooi uit – dankzij Photoshop. En de prijs is ook aantrekkelijk.

Maar in het echt zie je onmiddellijk dat het “plastic uit een lage-lonenland” is. Wij adviseren vooral  natuurlijke materialen: terracotta, riet, hout, parelmoer, aardewerk (=gebakken klei en dan alleen handgemaakt en niet machinaal). Ca. 75% van ons assortiment komt bovendien uit Europa, zelfs de meeste kunststof bakken.

Advies 4: lange termijn

Kies voor kwaliteit en reken gerust uit: wat kost het mij per maand? Als een pot vele jaren staat, is het maandbedrag van een iets duurdere pot verwaarloosbaar.

Advies 5: eenheid

Ga voor eenheid in je huis wat betreft bakken en potten. Voorkom het “villa kakelbont-effect” is mijn advies. Kies bij voorkeur hetzelfde materiaal en / of dezelfde kleur. Dat zorgt voor harmonie en geeft rust. De boom of plant is het belangrijkste, de pot moet niet alle aandacht opeisen.

 

Heeft u een vraag? Of wilt u hulp bij de keuze uit het assortiment plantenbakken en potten? Of  advies bij het kiezen van een boom? Neem gerust contact op.

Boom in huis op zonnige plek - bonsai boom (lookalike)
Boom in Huis
× Hoe kan ik je helpen?