Keuze-hulp plantenbakken & potten


Onze tips voor uw keuze, gebaseerd op onze ervaringen sinds 2009

Advies 1: Bij twijfel altijd een kleinere boom en een iets grotere bak kiezen. De boom gaat in de zomermaanden groeien. Bij een grote boom en een klein bakje krijg je het effect van “een groot mens met kleine schoentjes”.

Advies 2: Bedenk dat een binnenpot nauwelijks slijt, en dus decennia meegaat. Kies een pot die ook in een nieuw interieur of nieuw huis nog goed staat. Vandaar dat je op mijn site veel natuurlijke (hout, zand) kleuren ziet en kleuren als grijs, wit of zwart.

Advies 3: Foto op internet van een “kunststof bak met natuurlijke look” laat nog een bekende valkuil zien: op de foto ziet een plastic pot met natuurlijk motief er mooi uit – dankzij Photoshop. En de prijs lijkt ook interessant.

Maar ik verkoop dit type potten nooit, in het echt zie je onmiddellijk dat het “plastic uit een lage-lonenland” is en mensen zijn (bijna) altijd teleurgesteld als ze zo’n pot voor het eerst in hun handen hebben. Dan wordt zo’n pot een doorn in je oog in je woonkamer. Ik verkoop vooral het echte natuurlijke materiaal: terracotta, riet, hout, parelmoer, aardewerk (=gebakken klei en dan alleen handgemaakt en niet machinaal). Ca. 75% van mijn assortiment komt uit Europa, zelfs de meeste kunststof-bakken.

Advies 4: Reken uit: wat kost het mij per maand? Als een mooie pot vele jaren staat, is het maandbedrag van een iets duurdere pot verwaarloosbaar klein.

Advies 5: Kies voor uniformiteit in je huis voor bakken en potten. Voorkom het “villa kakelbont-effect” is mijn advies. Kies bij voorkeur hetzelfde materiaal en / of kleur. Overal “ditjes en datjes” leidt af en geeft onrust. De boom of plant is het belangrijkste, de potten mogen niet negatieve aandacht trekken door grote onderlinge verschillen, te kleine maten of matige kwaliteit.

Klik hier voor ons assortiment plantenbakken en potten.

Boom in huis op zonnige plek - bonsai boom (lookalike)
Boom in Huis
× Hoe kan ik je helpen?