Missie & duurzaamheid


Wij streven naar een zo duurzaam mogelijke bedrijfsvoering

Zorgeloos en lang genieten van duurzame bomen en planten in uw interieur

De missie van Boom in Huis is om u zorgeloos en jarenlang te laten genieten van duurzame bomen en grote planten in uw interieur. Niet verwonderlijk dus dat duurzaamheid en kwaliteit voorop staan in onze producten en bedrijfsvoering.

Boom in Huis werkt uitsluitend met bomen die duurzaam zijn opgegroeid. Duurzaamheid is ook een van de belangrijkste criteria bij onze selectie van plantenbakken en potten. Daarnaast streven wij naar een zo duurzaam mogelijke bedrijfsvoering.

Duurzame bomen en planten

 • Bomen met stammen worden gekweekt in tropische landen. De bomen van Boom in Huis komen vooral uit Costa Rica, een land dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. De natuur doet hier gratis het werk: zonlicht, warmte en regen zijn hier volop beschikbaar. Zodra de boom de gewenste maat heeft en gezond is bevonden, gaat de stam per schip naar Rotterdam. In de Nederlandse kas went hij dan aan het nieuwe klimaat. Vervolgens plaatst Boom in Huis de boom in uw woning of op uw werkplek en kunt u er jarenlang van genieten.
 • Een boom in uw interieur neemt koolstofdioxide (CO2) op uit de atmosfeer en produceert zuurstof (O2). In het kader van alle beetjes helpen, levert u met een boom in uw huis dus een bijdrage in het verlagen van het broeikaseffect.

Duurzame plantenbakken en potten

 • De meeste plantenbakken uit de kerncollectie van Boom in Huis zijn in Europa gemaakt. De kans op overtreding van regels omtrent milieuvervuiling en arbeidsomstandigheden is vrijwel nihil.
 • De meeste plantenbakken uit onze kerncollectie kunnen zowel binnen als buiten staan. Ze zijn van uitstekende kwaliteit en omdat plantenbakken in uw interieur nauwelijks slijten, kunnen deze prima een tweede leven in uw tuin krijgen over een paar decennia.

Duurzame logistiek

 • We houden ons wagenpark zo klein mogelijk. Kleine bomen vervoeren we met een gezinsauto, die we ook privé gebruiken. Voor grote bomen en bakken huren wij een bus of aanhanger.
 • Blijven rijden in een bestaande auto is momenteel verreweg de schoonste optie. Weliswaar is een nieuwe – elektrische – auto schoner wat betreft uitstoot, maar als het gaat om de algehele milieubelasting is een elektrische auto pas milieuvriendelijker na vele duizenden kilometers. Uiteraard houden wij goed in de gaten wanneer het wél loont om de overstap naar een nieuwe auto te maken.
 • We reizen zoveel mogelijk buiten de spitsuren.
 • Klantbezoeken in Amsterdam doen we zoveel mogelijk per fiets. Kleine bestellingen in Amsterdam leveren we af met de bakfiets.
 • We bezoeken alleen beurzen in West-Europa en reizen daar dan per trein heen.

Duurzaam afvalbeleid

Boom in Huis doet aan afvalscheiding en streeft naar zo min mogelijk afval:

 • De pot voeding voor de klant is van hergebruikt glas.
 • Beschermplastic voor bomen hergebruiken wij zoveel mogelijk.
 • Lege dozen van plantenbakken hergebruiken wij of doneren we aan een school voor knutselprojecten.
 • Stukken piepschuim hergebruiken wij door ze als vulling in plantenbakken te plaatsen.

Duurzaam huisvestingsbeleid

 • Kantoorwerk doen we vanuit huis. Dit scheelt woon-werkverkeer en zo minimaliseren wij onze bijdrage aan de bouwsector, een van de meest vervuilende industrieën.
 • Het dak van ons ‘hoofdkantoor’ is voorzien van zonnepanelen. De extra stroom die wij inkopen als de zon niet schijnt, is daadwerkelijk groene stroom (dus geen biomassa-stroom).

Duurzame missie

Boom in Huis helpt u bij het realiseren van uw groenwensen en -dromen en doet er alles aan om u lang en zorgeloos te laten genieten van uw boom of grote kamerplanten.

Na plaatsing kunt u altijd appen of mailen met vragen over uw boom of grote plant(en). Wij geven dan gratis verzorgingstips.

Meer informatie

Neem gerust contact op als u vragen heeft of als u een eerste groenadvies wenst voor uw interieur. Wij zijn u graag van dienst.

Boom-in-Keuken-in-Duurzame-Plantenbak
Boom-met-klein-Blad
× Hoe kan ik je helpen?