Begrippenlijst


Uitleg met adviezen voor u

Begrippenlijst 1 – waarin groeien de wortels van de kamerboom?

Substraat = het materiaal waar de boomwortels in groeien. Twee soorten: hydrokorrels of aarde.

– Hydrocultuur = de wortels groeien in bruine hydrokorrels, gemaakt van gebakken klei. Dit systeem wordt vooral toegepast bij bedrijven. Bij medische organisaties is hydrocultuur soms verplicht vanwege hygiëne-richtlijnen. Hydrocultuur kan alleen binnen toegepast worden.

– Aardecultuur = de wortels groeien in potgrond. Dit komt vooral voor bij particulieren en kan zowel binnen als buiten toegepast worden. In aardecultuur wordt vaak vulkanische steen toegevoegd in de bak.

Ons advies:

1) Kies de kamerboom die u het mooist vindt en waarvan Boom in Huis aangeeft dat deze boom jarenlang mee kan gaan op de door u gewenste plek. Wij installeren bij u altijd een systeem met een watermeter, zowel bij hydro- als aardecultuur.

2) Bij medische organisaties: controleer a.u.b. eerst of er verplichtingen zijn voor het kopen van hydrocultuur-planten.

===

Begrippenlijst 2 – wanneer en hoeveel water geven aan mijn kamerboom?

Watermeter = alleen voor binnenbomen en kamerplanten. Een dobber geeft aan of water geven nodig is.

Meter bodemvochtigheid = bij zowel tuinplanten als kamerbomen. Door een naald diep in de potgrond te steken, kan bepaald worden of het nodig is water te geven.

Ons advies:

1) Voor binnenplanten is een systeem met watermeter het beste.

2) Voor buitenplanten is een vochtigheidsmeter het beste. De bovenste laag aarde is vaak verraderlijk: een droge bovenlaag ontstaat vaak na een zonnige dag. Dieper in de pot kan de aarde nog (heel) nat zijn.

Vragen of meer informatie?

Heeft u nog vragen over deze begrippen of over de aankoop van een boom en plantenbak?  Mail of bel gerust voor advies. Wij helpen u graag en laten u met plezier zien welke bijzondere bomen en bakken Boom in Huis aanbiedt.

Boom-met-klein-Blad
onsai-2-Meter-InHandgemaakt-Aardewerk-Rond
× Hoe kan ik je helpen?